Beceri Eğitimine Kısa Bir Yolculuk
Akademik beceri eğitiminde bireye, günlük yaşamını sürdürebilecek, hayatını kolaylaştırabilecek ve okul yaşamına yardımcı olabilecek çalışmalar verilmektedir. Bu çalışmalar; görsel-işitsel algı, varlıklar arasındaki ilişkiler, renk ve şekil kavramı, ritmik sayma çalışmaları, vücudunu ve yönünü tanıma, saat kavramı, okuma-yazmaya hazırlık çalışmalarıdır.
Bunu bir örnekle anlatmak iyi olacaktır. Ders planlaması(Ek:1) uzman öğreticiler tarafından yapılmaktadır. 45 dakikalık süre içerisinde aşağıdaki şablondaki gibi her öğrenci ile ayrı ayrı, öğrencinin kazanımları doğrultusunda düzenlenir. Şablon düzenlendikten sonra derse geçilir. Konu ” kelimelerden anlamlı cümle oluşturma” ise küçük kağıtlara kelimeler yazılır. Kelimeleri yan yana koyarak bir cümle kurması istenir. Böylece öğrenci hem eğlenir hem öğrenir. Oyun tadında geçen dersin ilk 20 dakikası tamamlandıktan sonra kutu oyunları oynanır. Son 5 dakikasında ise ders boyunca neler yapıldığı kısa şekilde özetlenir ve ödevlendirme yapılır.
Matematik eğitiminde ise birey, çeşitli sebeplerden ötürü akranlarından farklılık gösterir. Bu farklılığı minimuma indirmek için çeşitli etkinlikler yapılır. Etkinlikler bireye tekrarlama, gruplandırma ve ilişkilendirme becerileri kazandırır. Böylece kısa süreli bellekten uzun süreli belleğe aktarma çalışmaları yapılmış olur. Yapılan bu çalışmalar görsel ve işitsel algıyı güçlendirir.
Özetleyecek olursak; bir çocuğun öğrenebileceği birçok yöntem vardır. Bireyin en kolay öğrenebileceği yöntem seçilmeli ve bu yöntemlerle ders işlenmelidir. İyi notlar almak ve meslek sahibi olmak her öğrencinin hayalidir. Hayallerinizi gerçekleştirmek için çıktığınız bu yolda yanınızda olmak için sizleri kurumumuza bekliyoruz.
Özel Eğitim Ve Rehabilitasyon Merkezlerimiz Ankara'da birden çok şubesiyle, 2006 yılından beri desteğe ihtiyaç duyan öğrencilere, ihtiyaç duydukları alanlarda kişiye özel hazırlanmış eğitim programlarıyla bireysel eğitim vermektedir.
Automated page speed optimizations for fast site performance